Cajon & percussie STARTER

Met deze CAJON & PERCUSSIE Starter -formule ontdek je het plezier van percussie spelen.


De "cajon" (spreek uit: kachon) is een handtrommel met een slagvlak van hout en komt oorspronkelijk uit Peru, waar dit instrument veel wordt gebruikt als begeleidingsinstrument voor de dansen van de Peruanen. De cajón is ooit uit armoede ontstaan.


De cajón is op verschillende manieren te bespelen, waardoor de elementen van een drumstel (bass, snare en hihat) gecombineerd kunnen worden.

Een cajónspeler zit op zijn instrument en bespeelt dit met beide handen, en soms zelfs met de hakken. Voor ongeveer 100 euro kan je jezelf reeds een cajon aanschaffen waarop je de basis kan leren.Tijdens de lessen spelen we afwisselend op de cajon en de koeievellen-trommels. Na het inoefenen van de basis, spelen we een aantal traditionele ritme's zoals de 'rock', de rumba, de samba, Drum'n' bass, bossa nova en nog vele andere. Je leert de beweging van een ritme voelen in je lichaam, zodat je zo weinig mogelijk met je hoofd moet werken om iets gespeeld te krijgen.


Daarnaast gaan we zelf ook ritme-stukken maken. Je leert dus ook je ritmes te noteren zodat je er zelf mee aan de slag kan. We creëren samen slagwerk-stukken, vanuit wat we al kunnen. Het samen-spelen geeft je nog meer motivatie om te oefenen.

Door de afwisseling met de koeievellen-trommels leer je ook met stokken spelen. Je kan hier met meer kracht spelen en je ritme wordt nog duidelijker.

De CAJON kan de verschillende klanken van een drumstel evenaren maar heeft daarbij het voordeel dat je er ook zacht op kan spelen, zodat buren en familieleden zich niet ongerust hoeven te maken.

Kan je 5 tot 7 dagen vrijmaken om 15 minuten per dag te oefenen, dan ben je al op goede weg!!!.....


Twijfel niet langer, schrijf je in, en probeer het uit ...


________________________


Praktisch

Voor wie? iedereen, vanaf 12 jaar

Duur: 10 individuele lessen van 30 min.

Wanneer: je kan het ganse jaar door

starten.

Bijdrage: 260 euro, te betalen bij de start

van de reeks


Maak een keuze

Maandagavond tussen 18u30 en 20u45

Dinsdagavond tussen 18u30 en 20u45

Woensdagavond tussen 17u45 en 20u

Zaterdagvoormiddag tussen 9u en 12u45


Betaal-info

Cash bij de eerste les of via onderstaande rekening van de 3vleugel-leefacademie, met vermelding: NAAM + STARTER Cajon


IBAN: BE28 7310 2605 8720

BIC: KREDBEBB


Inschrijven kan

via mail: info@jankoenders.be of

tel: 0476/21 93 60 - geen SMS!